Registrations are now open. Join us today!
There is still a lot of work to do on the wiki yet! More information about editing can be found here.
Already have an account?

Microsoft KB Archive/172643

From BetaArchive Wiki
Knowledge Base


Port Values for TN5250 Don't Work If One Is Set to Use Default

Article ID: 172643

Article Last Modified on 6/24/2004



APPLIES TO

  • Microsoft SNA Server 3.0 Service Pack 4
  • Microsoft SNA Server 4.0



This article was previously published under Q172643


SYMPTOMS

When you are setting the port numbers for AS/400 definitions, if multiple ports are used and one is left at Use Default, all ports will connect to the AS/400 with the definition set to Use Default. This port setting is found in the TN5250 AS/400 Definition on the Terminal Types property page in SNA Server Manager. For example, set up two AS/400 definitions with definition A set to use port 24 and definition B set to Use Default in the port setting. When a TN5250 client initiates a session, it will go to AS/400 definition B with the Use Default port setting, even if assigned to AS/400 definition A.

CAUSE

When determining which AS/400 definition the TN5250 client was assigned to, a check by TN5250.EXE finds a default port entered in an AS/400 definition and erroneously assigns all clients to the default setting.

RESOLUTION

TN5250.EXE has been modified to assign the proper AS/400 definition to the client requesting a session when a "Use Default" port setting exists in any TN5250 AS/400 definition.

STATUS

Microsoft has confirmed this to be a problem in SNA Server versions 3.0 and 3.0 Service Pack 1 (SP1). This problem was corrected in the latest SNA Server version 3.0 U.S. Service Pack. For information on obtaining this Service Pack, query on the following word in the Microsoft Knowledge Base (without the spaces):

S E R V P A C K


Keywords: kbbug kbfix kbnetwork KB172643