Registrations are now open. Join us today!
There is still a lot of work to do on the wiki yet! More information about editing can be found here.
Already have an account?

Microsoft KB Archive/172299

From BetaArchive Wiki
Knowledge Base


Snacfg.exe "USER /INSERT" Fails When You Try to Add and Assign Additional LU

Article ID: 172299

Article Last Modified on 6/29/2004



APPLIES TO

  • Microsoft SNA Server 3.0, when used with:
    • Microsoft Windows NT 4.0
  • Microsoft SNA Server 3.0 Service Pack 4, when used with:
    • Microsoft Windows NT 4.0
  • Microsoft SNA Server 4.0, when used with:
    • Microsoft Windows NT 4.0



This article was previously published under Q172299


SYMPTOMS

When you use Snacfg.exe to assign an LU to a username, the first attempt completes successfully. When you try to add and assign additional LUs to a user through Snacfg.exe, the command fails with the error message:

User <username> Not Found.

If you attempt to assign the username and LU again using Snacfg.exe it completes successfully, and in both Snacfg.exe and SNA Manager the user shows up twice with DOMAINNAME\<username> with one configured LU for each.

CAUSE

Snacfg.exe does not parse the username entry correctly and only allows a single LU to be assigned to a user.

RESOLUTION

Snacfg.exe has been fixed and now requires that you either prefix the username to be assigned an LU with the DOMAINNAME or use the /DOMAIN option. You can now successfully assign additional LUs to the same username without creating a new account.

STATUS

Microsoft has confirmed this to be a problem in SNA Server 3.0 and 3.0 Service Pack 1 (SP1). This problem was corrected in the latest SNA Server version 3.0 U.S. Service Pack. For information on obtaining this Service Pack, query on the following word in the Microsoft Knowledge Base (without the spaces):

S E R V P A C K



Additional query words: snacfg snaconfig

Keywords: kbbug kbfix kbenv kbnetwork KB172299