Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Discuss Windows 2000, NT, XP and Windows Server 2000, 2003, SBS 2003.
Post Reply
lhn555
User avatar
Donator
Posts: 52
Joined: Sun Feb 20, 2011 10:09 pm

Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Post by lhn555 »

I'm running 2K RC2 on an AlphaServer DS10, but TweakNT won't launch on it. It just gets hung not responding and no window ever shows up. I'm guessing this is some issue with FX!32, does someone have info on how I can manually do what TweakNT does to remove the timebomb? Thanks.

trashmaster76
FTP Access
Posts: 39
Joined: Thu Jan 24, 2019 5:09 pm

Re: Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Post by trashmaster76 »

viewtopic.php?t=13568
tl;dr: modify the setupreg.hiv (which is loaded as HKLM\System during textmode setup) in your Win2K RC2 Alpha installation source so that you have 16 zeroed out bytes as the default value under ControlSet001\services\setupdd.
And yes, this does involve reinstalling Windows. Hope it works for Alpha-based systems too!

oscareczek
User avatar
FTP Access
Posts: 670
Joined: Fri Apr 25, 2014 5:37 pm
Location: Poland

Re: Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Post by oscareczek »

Not necessarily, you can mount the registry offline and perhaps changing this value would work.

trashmaster76
FTP Access
Posts: 39
Joined: Thu Jan 24, 2019 5:09 pm

Re: Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Post by trashmaster76 »

oscareczek wrote:
Tue May 10, 2022 6:43 pm
Not necessarily, you can mount the registry offline and perhaps changing this value would work.
Do you know which value then? Because the fix I described above ONLY works with an installation source and not a live installation.

lhn555
User avatar
Donator
Posts: 52
Joined: Sun Feb 20, 2011 10:09 pm

Re: Removing timebomb on 2000 RC2 on Alpha

Post by lhn555 »

Thanks! Note for anyone else doing this: Alpha Windows CDs aren't bootable.

Post Reply