Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Discuss Windows Vista, 7, 8.x, 10 and Windows Server 2008, 2008R2, 2012, 2016, 2019, Home Server, SBS 2008, SBS 2011.
Post Reply
maxtorix
User avatar
Donator
Posts: 781
Joined: Thu Mar 31, 2011 8:24 am
Contact:

Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by maxtorix »

I can't install windows installer.

Longhorn 4074 bring with him Windows Installer version 4.0.4074 - very bugged and crippled - there aren't any silent switches even basic "/quiet" ; "/passive" doesn't work.

First of all, I was installed Windows Installer 3.1 (witch ask for xp compatibility mode) over default version 4.0.4074. After installation, Windows installer 3.1 was in Add or remove in control panel, but was not recognized from the system. In that time (after restarting of course) there was still active the default version 4074 version.

After that, I made "CSDVersion" in registry with value 200, to get Windows XP Service Pack 2 Lie, with whose help it was possible to install Windows installer 4.5 (need minimum system req. XP SP2)
After restarting I was get totally damaged MSI Windows installer.

Now I want to know it's somehow possible to get functional Windows installer 3.1 or 4.5 on Windows Longhorn 4074?

adun
User avatar
FTP Access
Posts: 227
Joined: Mon Apr 13, 2009 12:36 am

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by adun »

There was one a fix for windows installer 3.1 but de setup is broken. It's on one of the ftps

maxtorix
User avatar
Donator
Posts: 781
Joined: Thu Mar 31, 2011 8:24 am
Contact:

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by maxtorix »

Can you please specify a link from it?

Kobi
User avatar
FTP Access
Posts: 187
Joined: Sat Jan 10, 2009 5:04 pm

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by Kobi »

maxtorix wrote:Can you please specify a link from it?
I have fix for installing 3.1 or 4.5 beta on longhorn 4074 somewhere. I will upload it later.
Image

maxtorix
User avatar
Donator
Posts: 781
Joined: Thu Mar 31, 2011 8:24 am
Contact:

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by maxtorix »

Kobi wrote:
maxtorix wrote:Can you please specify a link from it?
I have fix for installing 3.1 or 4.5 beta on longhorn 4074 somewhere. I will upload it later.

Later...?! When gonna be that?!
Please post direct links

,thanks

Kobi
User avatar
FTP Access
Posts: 187
Joined: Sat Jan 10, 2009 5:04 pm

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by Kobi »

maxtorix wrote:
Kobi wrote:
maxtorix wrote:Can you please specify a link from it?
I have fix for installing 3.1 or 4.5 beta on longhorn 4074 somewhere. I will upload it later.

Later...?! When gonna be that?!
Please post direct links

,thanks
Late, but here it is. I forgot to upload it. Remind me in future ....
http://www.mediafire.com/?wd99wdyq9csrtyy
Image

YDu8VchU
User avatar
Posts: 20
Joined: Tue Aug 30, 2011 10:45 am

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by YDu8VchU »

I installed some time ago longhorm on virtual machine and graphic was 4bit :(

Rob Jansen
User avatar
Donator
Posts: 5271
Joined: Sat May 12, 2007 1:05 pm
Location: The Collection Book
Contact:

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by Rob Jansen »

You need to install the display drivers for that VM or change the display settings (if in VPC) 8-)

maxtorix
User avatar
Donator
Posts: 781
Joined: Thu Mar 31, 2011 8:24 am
Contact:

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by maxtorix »

Kobi wrote:
maxtorix wrote:
Kobi wrote:
maxtorix wrote:Can you please specify a link from it?
I have fix for installing 3.1 or 4.5 beta on longhorn 4074 somewhere. I will upload it later.

Later...?! When gonna be that?!
Please post direct links

,thanks
Late, but here it is. I forgot to upload it. Remind me in future ....
http://www.mediafire.com/?wd99wdyq9csrtyy


But there is still the same error after run "msiexec" from start->run when you choose to install win installer 4.5 beta :(((

Kobi
User avatar
FTP Access
Posts: 187
Joined: Sat Jan 10, 2009 5:04 pm

Re: Windows Installer 4.5 on Longhorn 4074

Post by Kobi »

But there is still the same error after run "msiexec" from start->run when you choose to install win installer 4.5 beta :(((
Strange, I have never had any problems with this tool. I will try it again then I will install the build 4074 somewhere.
.
Image

Post Reply