Shutdown button in Vista

Discuss Windows Vista, 7, 8.x, 10 and Windows Server 2008, 2008R2, 2012, 2016, 2019, Home Server, SBS 2008, SBS 2011.
Post Reply
___
User avatar
Donator
Posts: 1914
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:19 am
Location: New Zealand

Shutdown button in Vista

Post by ___ »

Is there anyway to change the Sleep button in Vista (on the startmenu) to shutdown? As i never put my computer to sleep besides turning it off.
Image

empireum
Donator
Posts: 3557
Joined: Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Post by empireum »

Yes, in the Control Panel -> Power Options, you have to go in the Advanced Options and there you can change the behaviour of the button... It's somewhere there, I'm sure you'll find it.

Luk001
FTP Access
Posts: 74
Joined: Sun Dec 03, 2006 9:29 pm
Location: Germany

Post by Luk001 »

Control Panel > Hardware and Sound > Power Options > Change When The Computer Sleeps > Change Advanced Power Settings > Power Buttons And Lid > Start Menu Power Button > Setting: Shut down > Ok
c(o.o)

Vista Ultimate R2
User avatar
FTP Access
Posts: 2393
Joined: Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Post by Vista Ultimate R2 »

Side_10 wrote:Control Panel > Hardware and Sound > Power Options > Change When The Computer Sleeps > Change Advanced Power Settings > Power Buttons And Lid > Start Menu Power Button > Setting: Shut down > Ok
Congratulations Microsoft - all those hours of work on the new shutdown button made things so easy for the user
Image

empireum
Donator
Posts: 3557
Joined: Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Post by empireum »

Reminds me of the Shut Down button in Neptune, but that one is easier to customize in the Power Options...

___
User avatar
Donator
Posts: 1914
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:19 am
Location: New Zealand

Post by ___ »

cheers, got it now
Side_10 wrote:Control Panel > Hardware and Sound > Power Options > Change When The Computer Sleeps > Change Advanced Power Settings > Power Buttons And Lid > Start Menu Power Button > Setting: Shut down > Ok
It just Power Options, no Hardware and Sound option.

btw, is there any DWM options anywhere? cause i have glass but the animations have dissappeared (minimize/maximize etc)

empireum
Donator
Posts: 3557
Joined: Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Post by empireum »

___ wrote:cheers, got it now
Side_10 wrote:Control Panel > Hardware and Sound > Power Options > Change When The Computer Sleeps > Change Advanced Power Settings > Power Buttons And Lid > Start Menu Power Button > Setting: Shut down > Ok
It just Power Options, no Hardware and Sound option.

btw, is there any DWM options anywhere? cause i have glass but the animations have dissappeared (minimize/maximize etc)
Try System Properties -> Advanced -> Advanced -> Settings or something like that.

___
User avatar
Donator
Posts: 1914
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:19 am
Location: New Zealand

Post by ___ »

found it, its in Control Panel > Performance Information and Tools > Advanced Tools > Adjust Appearance and performance of Windows

SaT
FTP Access
Posts: 394
Joined: Wed Dec 27, 2006 5:44 pm
Location: Canada

Post by SaT »

hmmm well its easy is u just do this

start-run or windowskey+r
powercfg.cpl

Click change plan settings
Click change advanced power settings
and click the power buttons and lid


Post Reply