Black Screen on Windows/386 2.11

Discuss MS-DOS, Windows 1, 2 and 3.
MCpillager12
User avatar
Posts: 361
Joined: Wed Apr 17, 2019 12:44 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by MCpillager12 »

What copy did you download? The 360kb 5,25" version or the 720kb 3,5" version?
Help!!!! hOw DO I run WiNdoWS 8 vM wIThouT vm soFtWarE???

Overdoze
User avatar
FTP Access
Posts: 1694
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:28 am
Location: Slovenia

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by Overdoze »

You configure it the same way as you configured the hard drive. You set the correct drive type in 86Box settings, then set the same drive type in CMOS. Obviously the drive type needs to be supported by the machine you're emulating (in your case, it supports just about all standard types, so no worries), and the disk images you're using need to be compatible with this drive.

In case you're not familiar with floppy disk formats and drives, I recommend you look up 3.5" and 5.25" drives and disks on Google to get an idea.
All roads lead to Neptune™

KRNL386 - my site about retro computing | My site about Windows 1.0 | My blog | 86Box Manager | LeakDB - list of PC OS warez leaks

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

MCpillager12 wrote:What copy did you download? The 360kb 5,25" version or the 720kb 3,5" version?


I downloaded the 720kb 3.5 version of Windows/386

MCpillager12
User avatar
Posts: 361
Joined: Wed Apr 17, 2019 12:44 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by MCpillager12 »

Your drive A must be 720kb 3,5" and your drive B must be 360kb 5,25"
Help!!!! hOw DO I run WiNdoWS 8 vM wIThouT vm soFtWarE???

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

MCpillager12 wrote:Your drive A must be 720kb 3,5" and your drive B must be 360kb 5,25"

I set the drive A to the 720kb 3.5 option and I got an error. Here is the error: General Failure error reading drive A. Is there a way to fix this?

MCpillager12
User avatar
Posts: 361
Joined: Wed Apr 17, 2019 12:44 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by MCpillager12 »

Set the drive options in the CMOS.
Offtopic Comment
300th post.
Help!!!! hOw DO I run WiNdoWS 8 vM wIThouT vm soFtWarE???

TheCollector1988
User avatar
Donator
Posts: 3543
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:11 am
Location: Italy
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheCollector1988 »

TheBetaFan18329 wrote:
MCpillager12 wrote:Your drive A must be 720kb 3,5" and your drive B must be 360kb 5,25"

I set the drive A to the 720kb 3.5 option and I got an error. Here is the error: General Failure error reading drive A. Is there a way to fix this?
If you've inserted the disk on drive B, it would say that.
Edit: Also, is the drive set to 720K/1.44M in the CMOS so that it matches the 86box settings?

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

TheCollector1988 wrote:
TheBetaFan18329 wrote:
MCpillager12 wrote:Your drive A must be 720kb 3,5" and your drive B must be 360kb 5,25"

I set the drive A to the 720kb 3.5 option and I got an error. Here is the error: General Failure error reading drive A. Is there a way to fix this?
If you've inserted the disk on drive B, it would say that.
Edit: Also, is the drive set to 720K/1.44M in the CMOS so that it matches the 86box settings?
It won't let me change the option of the floppy drive. :(

TheCollector1988
User avatar
Donator
Posts: 3543
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:11 am
Location: Italy
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheCollector1988 »

You need to press pageup or pagedown from your keyboard (at least in the ami386dx).

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

TheCollector1988 wrote:You need to press pageup or pagedown from your keyboard (at least in the ami386dx).

I installed it but when I type in win386, it freezes on the boot screen. Is there a fix for this?

TheCollector1988
User avatar
Donator
Posts: 3543
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:11 am
Location: Italy
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheCollector1988 »

Hmm, you've assigned 8MB of memory, haven't you? Also, DOS version? What type of freeze? Something about the DOS version?

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

TheCollector1988 wrote:Hmm, you've assigned 8MB of memory, haven't you? Also, DOS version? What type of freeze? Something about the DOS version?

I am using 8MB of memory. The version of DOS I am using is MS-DOS 3.31. I don't know what type of freeze it is.

TheCollector1988
User avatar
Donator
Posts: 3543
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:11 am
Location: Italy
Contact:

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheCollector1988 »

TheBetaFan18329 wrote:
TheCollector1988 wrote:Hmm, you've assigned 8MB of memory, haven't you? Also, DOS version? What type of freeze? Something about the DOS version?

I am using 8MB of memory. The version of DOS I am using is MS-DOS 3.31. I don't know what type of freeze it is.
Mind offering a screenshot (not from a camera) of the freeze?

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

TheCollector1988 wrote:
TheBetaFan18329 wrote:
TheCollector1988 wrote:Hmm, you've assigned 8MB of memory, haven't you? Also, DOS version? What type of freeze? Something about the DOS version?

I am using 8MB of memory. The version of DOS I am using is MS-DOS 3.31. I don't know what type of freeze it is.
Mind offering a screenshot (not from a camera) of the freeze?
Here is a screenshot of the freeze: https://www.betaarchive.com/imageupload ... .58167.PNG

Overdoze
User avatar
FTP Access
Posts: 1694
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:28 am
Location: Slovenia

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by Overdoze »

Well, one issue that may or may not be related to this freeze, but will be an issue of its own eventually, is the fact that you're using a PS/2 mouse on a board that doesn't support PS/2. As I've said in one of my previous posts, switch to Microsoft serial mouse (and reinstall Windows with the appropriate mouse driver selected).

Also, in case you didn't do this: you should allow setup to modify your AUTOEXEC.BAT and CONFIG.SYS files, and MEMSET to do its thing.
All roads lead to Neptune™

KRNL386 - my site about retro computing | My site about Windows 1.0 | My blog | 86Box Manager | LeakDB - list of PC OS warez leaks

TheBetaFan18329
FTP Access
Posts: 78
Joined: Tue Feb 05, 2019 4:01 am

Re: Black Screen on Windows/386 2.11

Post by TheBetaFan18329 »

Overdoze wrote:Well, one issue that may or may not be related to this freeze, but will be an issue of its own eventually, is the fact that you're using a PS/2 mouse on a board that doesn't support PS/2. As I've said in one of my previous posts, switch to Microsoft serial mouse (and reinstall Windows with the appropriate mouse driver selected).

Also, in case you didn't do this: you should allow setup to modify your AUTOEXEC.BAT and CONFIG.SYS files, and MEMSET to do its thing.

I don't think it is related to this freeze and I allowed setup to modify the autoexec.bat and config.sys files and I ran MEMSET and it freezes at the boot screen

Post Reply