BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 26d, 18h, 2m | CPU: 41% | MEM: 6132MB of 12227MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Windows Home Server DVD won't boot.        Posted: Fri Aug 29, 2008 7:03 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
I recently got the WHS set from Microsoft, and when trying to boot up the DVD to install it, it will not boot. I can boot Server 2k3/XP/Longhorn as I have done on this machine before, but the WHS DVD won't boot.

Am I doing something wrong :oops: ?

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 7:58 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 4:30 pm

Posts
1524

Favourite OS
Mac OS 9.2.2
Maybe the DVD is bad. What is the error? Or does it just not boot...?

_________________
Image
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC; en-US; mimic; rv:9.3.2) Clecko/20120101 Classilla/CFM
"Stupid can opener! You killed my father, and now you've come back for me!"


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 8:11 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
If the PC just boots as normal, is the CD drive set above the hard drive in the Bios settings?

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 8:13 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
Everything is normal, I just tried to boot into Server 2k3 installation, and it worked. I will try another copy. All it says is NO OS FOUND, seeing as the HDD is blank.

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 8:28 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
Have you checked the Bios boot settings then? (should be under something like "boot priority" - check CD is above HD) You are definitely using the "Server Installation DVD" of the set, an the machine has a DVD drive? (just checking, I'm sure you are!)

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 8:43 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
DVD ROM Drive.
Boot order it CD/DVD -> Removable Devices -> HDD's -> Network
And I am using the Installation DVD

:cry: :cry: :cry: :cry:

I will try a second set of disks tommorow... I ordered 3 :D

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 8:54 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
Weird :S MS's own discs are usually fine so I doubt it's that - do you have another PC you can test it in?

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Aug 29, 2008 9:55 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
I will try a VM on my laptop.

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sat Aug 30, 2008 1:39 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
Turns out Server 2k3 won't install either :S as soon as it reboots after the intial setup (i.e. into the GUI installation) it just presents a black screen.

I think my DVD Drive or HDD may be messed up.

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sat Aug 30, 2008 5:00 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Sat Nov 17, 2007 7:32 am

Posts
71
I had that problem once.....it was my hard drive. As soon as I replaced it, it installed fine.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Aug 30, 2008 6:36 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
I'm set on it being the HDD, I've tried to install Server 2k3 multiple times now, and keep getting disk errors or file errors each time it is meant to boot to the GUI setup.

It's weird since little over a month ago, I installed LH 4074 alongside XP and both worked fine.

I've run chkdsk and it spent nearly 2 hours "fixing multiple errors" but nothing works...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sat Aug 30, 2008 8:17 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri Jun 13, 2008 10:22 am

Posts
2366
I would think that it's the DVD drive if you couldn't even get into the installers at first. You don't have another one laying around or one that you can pull out of another computer just to test it?


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Aug 30, 2008 9:58 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
Forgot to say I tried a different drive, however they happen to be the exact same model pulled from the same model of PC and are quite old...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Tue Sep 02, 2008 1:15 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
Update: w00t, I took out the harddrive and formatted it via USB and Server 2k3 decided it would install. However is there a way to now get WHS to install from within Server 2k3, seeing as WHS still won't boot :x

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Tue Sep 02, 2008 1:33 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat May 12, 2007 1:05 pm

Posts
5271

Location
The Collection Book

Favourite OS
Windows & Phone
No.

It makes some critical settings (harddrive partitioning and so on) in the Windows PE.
Also it will NOT dual-boot.
It must be installed as a single OS.


Also is your harddrive big enough?

_________________
Image
http://www.thecollectionbook.info
Subscribe to our Image for updates and like us on Image.

Reading Mode only, PM's possible.


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Tue Sep 02, 2008 2:21 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Oct 26, 2007 5:12 pm

Posts
2461
Technically it should install because WHS = Server 2003.


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: 3155ffGd and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS