BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 9d, 16h, 5m | CPU: 30% | MEM: 2623MB of 7737MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Aero on GMA900?        Posted: Sun Jul 27, 2008 9:32 pm 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Thu Oct 11, 2007 9:13 pm

Posts
1993

Location
United States

Favourite OS
MacOS 9.2.2
Well, back in the Vista RC days, Upgrade Advisor said that the GMA900 Graphics Card would support Aero. but in the final beta...Microsoft decided to withdraw that...Intel then refused to make a WDDM driver. is there a way...to get a GMA900 to use Aero?

:cry:

Because, I just installed an extra 1 GB of RAM thus bringing my lappy up to 1.5 GB :D

the GMA900, meets all Aero req. it just needs a WDDM driver :|, can I get some assistance.

_________________
James *~*~* BA Moderator | Alternate History writer


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 9:59 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sun Jun 15, 2008 4:14 am

Posts
210

Location
Care-a-Lot
Dude, you're not alone, I have a 915 Chipset and I'm too looking for a WDDM Driver for Intel, but Intel sadly has abandoned it for "better" cards X(

I am pretty ticked off about it and I want it for DVD Maker as well

_________________
Image


Top  Profile  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 9:59 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 4:30 pm

Posts
1520

Favourite OS
Mac OS 9.2.2
I'm not sure if this'll work, but you could try an extract the GMA900 driver from a BETA build, and install it on Vista...

_________________
Image
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC; en-US; mimic; rv:9.3.2) Clecko/20120101 Classilla/CFM
"Stupid can opener! You killed my father, and now you've come back for me!"


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 10:27 pm 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Thu Oct 11, 2007 9:13 pm

Posts
1993

Location
United States

Favourite OS
MacOS 9.2.2
Bender, the only problem with that is...that I dont have the time to download Longhorn Build 5048 or Vista 5112 and find and extract all the GMA900 related files...if someone could do that, I would love that :)..thanks

_________________
James *~*~* BA Moderator | Alternate History writer


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 10:39 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sun Jun 15, 2008 4:14 am

Posts
210

Location
Care-a-Lot
If you are referring to the Lakeport Drivers, I have tried them and they lock up the system and you are forced the use the previous ones

_________________
Image


Top  Profile  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 10:45 pm 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Thu Oct 11, 2007 9:13 pm

Posts
1993

Location
United States

Favourite OS
MacOS 9.2.2
hmm, can someone use the Intel Device Driver Development application? it is possible to code WDDM drivers using that, please for the love of god...CODE DRIVERS! :|

or someone :(, find a way :(

_________________
James *~*~* BA Moderator | Alternate History writer


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 27, 2008 11:42 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
It's quite difficult to code drivers for a graphics card that you don't know much about. If Intel isn't going to supply drivers, someone is going to have to study the existing drivers very closely in order to code a driver for Aero.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 7:40 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Dec 29, 2006 6:40 am

Posts
1513
its not that they don't want to support it, but there is limitations to the GMA900. Writing a custom driver could possible enable areo, but it wouldn't be in the best for running aero. I belive intel is afraid of people going to complain that 'x' and 'y' crashed, why is program 'z' running so slow, why is there a slow down when i do step 'a' and 'b' and etc.
They don't want customer support for it.

read what they say: http://www.intel.com/support/graphics/s ... 3606.htm#5
they say that it's not good enough for aero.

In my opinion, intel is not a good graphic card designer. I wouldn't buy an intel graphic card.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 8:29 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
XDude wrote:
its not that they don't want to support it, but there is limitations to the GMA900. Writing a custom driver could possible enable areo, but it wouldn't be in the best for running aero. I belive intel is afraid of people going to complain that 'x' and 'y' crashed, why is program 'z' running so slow, why is there a slow down when i do step 'a' and 'b' and etc.
They don't want customer support for it.

read what they say: http://www.intel.com/support/graphics/s ... 3606.htm#5
they say that it's not good enough for aero.

Ah, okay.
XDude wrote:
In my opinion, intel is not a good graphic card designer. I wouldn't buy an intel graphic card.

Most of the time, you don't buy Intel graphics cards. They come on-board on some PC motherboards and some Macs. So you'll have to buy a separate graphics card if you get one of these motherboards and don't want to use on-board Intel GMA.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 8:49 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Dec 28, 2007 9:27 am

Posts
63
It CAN.


I've read such an article about GMA 900 supporting Aero in a Mainland China forum, and I believe it works.


It says:


1st, dl a 950 driver
2nd, run dxdiag.exe in Windows XP, then record the HARDWARE LABEL.
3rd, extract the driver(950GM) for Vista, using WINRAR or sth else, then open igdlh.inf (in \graphics)

it looks sth like that:

Quote:

[Intel.Mfg]
%iLPGD0% = i945G0, PCI\VEN_8086&DEV_2772
%iLPGD1% = i945G1, PCI\VEN_8086&DEV_2776
%iCLGD0% = i945GM0, PCI\VEN_8086&DEV_27A2
%iCLGD1% = i945GM1, PCI\VEN_8086&DEV_27A6
%iBWGX0% = i965G0, PCI\VEN_8086&DEV_2982
%iBWGX1% = i965G1, PCI\VEN_8086&DEV_2983
%iBWGQ0% = i965G0, PCI\VEN_8086&DEV_2992
%iBWGQ1% = i965G1, PCI\VEN_8086&DEV_2993
%iBWGC0% = i965G0, PCI\VEN_8086&DEV_29A2
%iBWGC1% = i965G1, PCI\VEN_8086&DEV_29A3
%iBWGZ0% = i965G0, PCI\VEN_8086&DEV_2972
%iBWGZ1% = i965G1, PCI\VEN_8086&DEV_2973





change the HARDWARE LABELafter PCI\ in line %iCLGD0% = i945GM0, PCI\VEN_8086&DEV_27A2


then install...............
:D



PS: ppl saying that GMA 900 and 950 are having the same core but different frequency...~~ in theory, 900 supports DX 9c , but remember, enforcing Aero on your 900 is a horrible for the display module, and it could be VERY VERY :cry: slow as some testers reporting.



kindly tell me if it works. :P I am interested in this but i haven;t got either 950 or 900~~ I remember when i first knew the method, i was having a 865G>>>..


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 3:07 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sun Jun 15, 2008 4:14 am

Posts
210

Location
Care-a-Lot
Does not work at all, I tried it, input in the correct Hardware ID and it still doesn't work, it gives me a Code 43 Error :(

_________________
Image


Top  Profile  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 5:44 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
Theres gottttta be a way :'(

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 5:57 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Dec 29, 2006 6:40 am

Posts
1513
if anyone remember focing glass on 5219 to 5270, for non supportive graphic cards, some glass features would not work plus it's very slow on some graphic cards

so if it doesn't work, i wouldn't recommand forcing it on since it will require high resources and setting the usage of the card to 100%. it means you will use up the battery on a laptop really quickly and heating up the system faster.

mdogg wrote:
Most of the time, you don't buy Intel graphics cards. They come on-board on some PC motherboards and some Macs. So you'll have to buy a separate graphics card if you get one of these motherboards and don't want to use on-board Intel GMA.

When I build/buy a computer/laptop, I check for the graphic card before I buy. I choose nvidia cards for my laptop and for a computer motherboard instead of intel ones since they are horrible in my opinion. It really doesn't matter that much for a motherboard since you could always add a new one in but for a laptop, I would spend alittle for for a better graphic card. It is understandable that macs don't office better graphic cards at a cheap price, hence i wouldn't go for the cheapest macbook since it isn't the best to use anyways.
I rather not buy a macbook or buy a better one.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 7:38 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Thu Aug 09, 2007 3:56 pm

Posts
177

Location
Serbia

Favourite OS
Windows Lupus Project
Hey guys. There is a tutorial about enabling Aero on non-WDDM Video Cards. It doesn't work for everyone but you can always try.


Enable Windows Aero Glass on non-WDDM video cards

_________________
May our software be open-source, and our women closed-source.


Top  Profile  WWW  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 11:38 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Thu Aug 24, 2006 8:03 am

Posts
1115

Location
Germany
starting with Build 5308 you can't force Aero on graphic cards without WDDM drivers.

_________________
"Theory is when you know something, but it doesn't work. Practice is when something works, but you don't know why. Programmers combine theory and practice: Nothing works and they don't know why."


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 28, 2008 11:42 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sun Jun 15, 2008 4:14 am

Posts
210

Location
Care-a-Lot
Can you use the Betas still or will they be expired?

_________________
Image


Top  Profile  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 1:39 am 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Thu Oct 11, 2007 9:13 pm

Posts
1993

Location
United States

Favourite OS
MacOS 9.2.2
I dont care :|, I will just use Aero on my eMachines...NVIDIA ftw.

_________________
James *~*~* BA Moderator | Alternate History writer


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 1:54 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
WildEye001 wrote:
I dont care :|, I will just use Aero on my eMachines...NVIDIA ftw.

I've only had one Nvidea graphics card throughout my life. I've been using ATI cards most of the time and I find they aren't bad for what I need to do throughout my day.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 3:55 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Dec 28, 2007 9:27 am

Posts
63
What about using DEVICE MANAGER and installing GMA 950 driver??


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 4:03 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
lisiuwah wrote:
What about using DEVICE MANAGER and installing GMA 950 driver??

I don't know if the GMA 950 driver would work on the GMA 900. Someone should try this.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 9:47 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Feb 24, 2007 4:14 pm

Posts
6612

Location
United Kingdom

Favourite OS
Server 2012 R2
mdogg wrote:
WildEye001 wrote:
I dont care :|, I will just use Aero on my eMachines...NVIDIA ftw.

I've only had one Nvidea graphics card throughout my life. I've been using ATI cards most of the time and I find they aren't bad for what I need to do throughout my day.

Indeed. Vista nVidia drivers are also known for their unreliability.

_________________
BuildFeed - the ultimate collaborative NT build list - Windows Longhorn - a look at a defining Microsoft project


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 11:22 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Thu Apr 26, 2007 11:40 am

Posts
345

Location
The Netherlands
mdogg wrote:
lisiuwah wrote:
What about using DEVICE MANAGER and installing GMA 950 driver??

I don't know if the GMA 950 driver would work on the GMA 900. Someone should try this.


It's always possible to force the installation of the driver, and pick the 950 model instead of 900.
So someone could give that a try.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 12:36 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
tristan wrote:
mdogg wrote:
lisiuwah wrote:
What about using DEVICE MANAGER and installing GMA 950 driver??

I don't know if the GMA 950 driver would work on the GMA 900. Someone should try this.


It's always possible to force the installation of the driver, and pick the 950 model instead of 900.
So someone could give that a try.

Yeah, someone like the OP...

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 3:51 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Wed Feb 13, 2008 6:56 pm

Posts
228

Location
North England.
marxo wrote:
Hey guys. There is a tutorial about enabling Aero on non-WDDM Video Cards. It doesn't work for everyone but you can always try.


Enable Windows Aero Glass on non-WDDM video cards


Didnt work for me on a 915GM

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Tue Jul 29, 2008 4:38 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Dec 29, 2006 6:40 am

Posts
1513
LotsaHeart wrote:
Can you use the Betas still or will they be expired?

expired and buggy, it's called set the time back for a beta to work, but no, don't use it for normal usage


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS