BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 6d, 14h, 0m | CPU: 34% | MEM: 2945MB of 8095MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: DWM in Vista build 5231...        Posted: Sun Jul 13, 2008 5:06 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Aug 05, 2007 4:16 am

Posts
725

Location
TeXaS

Favourite OS
Windows Vista Beta 1 (6.0.5112)
Okay, so I was able to do the "EnableMachineCheck" registry entry for the PC I'm trying to use. (Got an EVGA 6200 LE today with nVidia forceware drivers). Whenever the "EnableMachineCheck" key is set to (1), the machine will boot fine, but not bring up explorer. Whenever I re-enable it, the machine boots fine and explorer comes up as well. I know that this card is newer and I should look towards LDDM, but I like the look of this build and would like to experince pre-RC glass firsthand, just once. Any help with info or workarounds is greatly appreciated.

_________________
Laptop: Precision M6300 2.4GHz Core 2 T8300 / 4GB RAM / 320GB HD / ATI Quadro FX 3600m
Server: PowerEdge 1950 (Gen III) (x1) 2.5Ghz Xeon E5420 / 24GB FB-DDR2 / 1.5tb 7.2k SAS RAID 0
Desktop: Precision T5500 2.66GHz Xeon X5650 / 24GB DDR3 ECC / 2x 300GB Seagate 15k7


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 3:17 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Tue Jun 17, 2008 10:09 am

Posts
411

Favourite OS
Windows 7
Remind me please, Build 5231 is Beta 1 or 2?


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 3:29 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Aug 05, 2007 4:16 am

Posts
725

Location
TeXaS

Favourite OS
Windows Vista Beta 1 (6.0.5112)
Neither, I believe it was October CTP. It says Beta 2 on the desktop version tag however.

_________________
Laptop: Precision M6300 2.4GHz Core 2 T8300 / 4GB RAM / 320GB HD / ATI Quadro FX 3600m
Server: PowerEdge 1950 (Gen III) (x1) 2.5Ghz Xeon E5420 / 24GB FB-DDR2 / 1.5tb 7.2k SAS RAID 0
Desktop: Precision T5500 2.66GHz Xeon X5650 / 24GB DDR3 ECC / 2x 300GB Seagate 15k7


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 3:38 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Thu Aug 24, 2006 8:03 am

Posts
1115

Location
Germany
the 5231 is from the Beta2 source branch

_________________
"Theory is when you know something, but it doesn't work. Practice is when something works, but you don't know why. Programmers combine theory and practice: Nothing works and they don't know why."


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 7:30 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Tue Aug 28, 2007 11:18 pm

Posts
419
Daniel1981 wrote:
Remind me please, Build 5231 is Beta 1 or 2?


There were two 5231 leaks, one is an interim build and another is October CTP.

_________________
Quod licet Jovi, non licet bovi


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 7:32 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Aug 05, 2007 4:16 am

Posts
725

Location
TeXaS

Favourite OS
Windows Vista Beta 1 (6.0.5112)
Great, so we've established it's beta 2 8-) ....does anyone know a workaround for the DWM issue?

_________________
Laptop: Precision M6300 2.4GHz Core 2 T8300 / 4GB RAM / 320GB HD / ATI Quadro FX 3600m
Server: PowerEdge 1950 (Gen III) (x1) 2.5Ghz Xeon E5420 / 24GB FB-DDR2 / 1.5tb 7.2k SAS RAID 0
Desktop: Precision T5500 2.66GHz Xeon X5650 / 24GB DDR3 ECC / 2x 300GB Seagate 15k7


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Jul 13, 2008 8:13 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri Jan 04, 2008 9:18 pm

Posts
748
Looking at some old screenshots the "Winsat aurora" works.
Some windows have transparent borders.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Jul 14, 2008 12:38 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Aug 05, 2007 4:16 am

Posts
725

Location
TeXaS

Favourite OS
Windows Vista Beta 1 (6.0.5112)
FINALLY! I installed Vista 5219, installed the video drivers, and it Blue-Screened on me each time. After going into safe mode and installing the forceware drivers, the next reboot, I saw a clear taskbar :-). Normally I wouldn't be this excited about something, but this is the first time ever that I've been able to achieve glass in a beta build! Now let's see if I can accomplish the same in Longhorn 4074....

_________________
Laptop: Precision M6300 2.4GHz Core 2 T8300 / 4GB RAM / 320GB HD / ATI Quadro FX 3600m
Server: PowerEdge 1950 (Gen III) (x1) 2.5Ghz Xeon E5420 / 24GB FB-DDR2 / 1.5tb 7.2k SAS RAID 0
Desktop: Precision T5500 2.66GHz Xeon X5650 / 24GB DDR3 ECC / 2x 300GB Seagate 15k7


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS