BetaArchive
https://www.betaarchive.com/forum/

Longhorn 4074 and Nvidia 7100gs (LDDM)
https://www.betaarchive.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=3274
Page 1 of 1

Author:  ddew [ Mon Dec 31, 2007 11:36 pm ]
Post subject:  Longhorn 4074 and Nvidia 7100gs (LDDM)

Anyone had any success with LDDM drivers for that card on 4074?

I have a spare machine around that I use for messing around with older operating systems and since it's PCI-E the 7100GS is about the oldest card I can easily get my hands on. I can use the XP/2K drivers for it and they work fine but to get DWM/DCE working I need LDDM don't I? If not I'd be happy to hear how to get those effects working using XP drivers.

Cheers

Author:  XDude [ Mon Dec 31, 2007 11:44 pm ]
Post subject: 

There is no 7xxx series driver for 4074.
same goes for ATI X1000, X2000 Series and nVidia 8xxx series.

These cards don't exist when 4074 was compiled.

Author:  ddew [ Mon Dec 31, 2007 11:54 pm ]
Post subject: 

I've been reading other success stories with G70 cards working on 4074 by using an older driver. If I'm not entirely mistaken I even think this version has got 7800 support. Thought it might be possible to get it working by adding pci-ids for it like it's been done on Haiku and BeOS. Just not sure on how to do that with windows drivers. :)

Author:  XDude [ Tue Jan 01, 2008 12:20 am ]
Post subject: 

ddew wrote:
I've been reading other success stories with G70 cards working on 4074 by using an older driver. If I'm not entirely mistaken I even think this version has got 7800 support. Thought it might be possible to get it working by adding pci-ids for it like it's been done on Haiku and BeOS. Just not sure on how to do that with windows drivers. :)

I hink you can try using geforce 6 drivers, extract the files from he exe, find the installation inf file for xp, right click and click install.
Reboot and try it.

Remember, if the driver doesn't work or you get a BSOD, then you would have to reinstall the build. AFAIK, safe mode doesn't work in this build.

Author:  ddew [ Tue Jan 01, 2008 1:28 am ]
Post subject: 

I dug around and found the driver version in which the card was added. Tried installing that and after tweaking the registry (adding MILDesktop and MILExplorer entries) I could finally get the DwmCompositing bit working. The odd part is that I did the same thing with the previous install without any luck. Time to try it on 4039 then.

If anyone else runs into the same issue Forceware 91.47 worked for me.

Author:  Ludacris [ Tue Jan 01, 2008 6:31 am ]
Post subject: 

My drivers (the ones that came with my Laptop) work perfect :D (Nvidia geforce go 7400)

Author:  ddew [ Tue Jan 01, 2008 6:40 am ]
Post subject: 

4074 worked fine, proper glass and all that goodness. 4039's DWM sort of works, kinda. It works as far as it changes the windowborders and gives me shadows. No transparency and I lose the taskbar/sidebar.

Other than that 4039 is in my top 5 so far, plex is greatly underestimated. :)

Page 1 of 1 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/