BetaArchive Logo
Navigation Home Database Screenshots Gallery Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 21d, 14h, 51m | CPU: 19% | MEM: 5743MB of 10977MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Sat Aug 24, 2019 6:30 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Aug 23, 2019 6:49 pm

Posts
13

Favourite OS
Whistler Build 2428
I've been having an issue. MS-DOS 6.22 just doesn't want to work with Windows 1.0 . If there is no solution, then does Windows 2.0 work? Thanks.

_________________
There are 4 major Credit Card Networks. Visa, MasterCard, American Express, and the one where you have to discover the 3 stores that accept it.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Sun Aug 25, 2019 8:49 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Sat Oct 20, 2018 11:37 am

Posts
461
Use SETVER and it will work.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Sun Aug 25, 2019 9:04 am 
Reply with quote
Offline

Joined
Sun Apr 28, 2019 10:11 am

Posts
108
I actually coded a batch script to make Windows 1 installation much easier. Just get the ISOs from http://old-dos.ru/index.php?page=files& ... ow&id=7437, run INSTALL.BAT and do everything it says.

_________________
The developer of Win1 Packet - viewtopic.php?f=59&t=40233
The developer of IM1024 INSTALL.BAT Patch: viewtopic.php?f=59&t=40317


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Sun Aug 25, 2019 10:33 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Aug 12, 2012 4:33 pm

Posts
2008

Location
Czechia
Why can't you just use an earlier version of DOS that's actually from the correct time period?

_________________
AlphaBeta, stop brainwashing me immediately!

Image


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Sun Aug 25, 2019 10:45 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed May 29, 2019 5:36 pm

Posts
71

Location
Somewhere near you, UTC+3

Favourite OS
Windows 3.2
Install Windows as normal, reboot, and type:
Code:
SETVER WIN100.BIN 3.30

_________________
Quote:
You have never seen Windows like this!
Free Windows 3.2!
Shareware featuring an upgrade for preexisting Windows 3.1 users and BONUS PACK
Distributed freely by PC World. March 1996


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Mon Aug 26, 2019 8:07 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Feb 12, 2007 12:50 pm

Posts
982

Favourite OS
First Edition UNIX
DullPilot wrote:
I've been having an issue. MS-DOS 6.22 just doesn't want to work with Windows 1.0 . If there is no solution, then does Windows 2.0 work? Thanks.

Use DR-DOS instead. It's a better OS and doesn't give you any of those kind of problems. It also has some neat multitasking capabilities.

_________________
Have a day.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Tue Aug 27, 2019 12:09 pm 
Reply with quote
Offline

Joined
Sun Apr 28, 2019 10:11 am

Posts
108
AlphaBeta wrote:
Why can't you just use an earlier version of DOS that's actually from the correct time period?


He can't. He's probably using VMware, which can't handle versions of DOS earlier than 5.00.

_________________
The developer of Win1 Packet - viewtopic.php?f=59&t=40233
The developer of IM1024 INSTALL.BAT Patch: viewtopic.php?f=59&t=40317


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Tue Aug 27, 2019 12:35 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Sat Oct 20, 2018 11:37 am

Posts
461
What? I can run modified MS-DOS 1.25 using VMware...


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Tue Aug 27, 2019 12:38 pm 
Reply with quote
Offline

Joined
Sun Apr 28, 2019 10:11 am

Posts
108
I think that's because you can boot from DOS floppy, but VMware doesn't let you past post-install reboot.

_________________
The developer of Win1 Packet - viewtopic.php?f=59&t=40233
The developer of IM1024 INSTALL.BAT Patch: viewtopic.php?f=59&t=40317


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Tue Aug 27, 2019 12:58 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Sat Oct 20, 2018 11:37 am

Posts
461
No, you can't install MS-DOS 1.25 to hard drive and the only thing you need to do is to modify the boot sector and the DOS BIOS. You can definitely run DOS 2+ fully using VMware without modification.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Tue Aug 27, 2019 1:13 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Aug 23, 2019 6:49 pm

Posts
13

Favourite OS
Whistler Build 2428
vlad557776 wrote:
I think that's because you can boot from DOS floppy, but VMware doesn't let you past post-install reboot.


Why not?

_________________
There are 4 major Credit Card Networks. Visa, MasterCard, American Express, and the one where you have to discover the 3 stores that accept it.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Wed Aug 28, 2019 6:45 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Feb 12, 2007 12:50 pm

Posts
982

Favourite OS
First Edition UNIX
DullPilot wrote:
vlad557776 wrote:
I think that's because you can boot from DOS floppy, but VMware doesn't let you past post-install reboot.


Why not?
It'll probably be something about the interrupts those early versions of DOS use, expecting MFM hard drive controllers and such, which haven't been supported on computers for maybe 25 years. You might as well be trying to boot it from tape.

_________________
Have a day.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Thu Aug 29, 2019 2:45 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Aug 19, 2006 8:13 am

Posts
2006

Location
Slovenia, Central Europe.

Favourite OS
Windows 98 SE 4.10.2222B
They use INT 13h, which has not changed since then.

_________________
Join #softhistory @ RoL IRC, a nice community for true enthusiasts!
Anime channel: #doki-doki @ RoL IRC, Mibbit, KiwiIRC.
The 86Box help channel is #softhistory now!

Check out our SoftHistory Forum for quality discussion about older software.


Top  Profile  WWW  ICQ  YIM
 PostPost subject: Re: Is there a fix to get Windows 1.0 working in MS-DOS 6.22        Posted: Thu Aug 29, 2019 4:57 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Feb 12, 2007 12:50 pm

Posts
982

Favourite OS
First Edition UNIX
Well, that's me told.

_________________
Have a day.


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2019

 

Sitemap | XML | RSS