BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 2d, 13h, 57m | CPU: 44% | MEM: 2231MB of 3861MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Windows 1.0 in VPC        Posted: Mon Nov 05, 2007 8:30 pm 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Wed Apr 11, 2007 2:11 pm

Posts
2607

Location
Germany, Earth

Favourite OS
Windows 10
When I install Windows 1.0 in Virtual PC the bootlogo looks like this:

Image



What can I do that the logo looks so:

Image



I have tried several MS-DOS versions but I don't get it.
Which settings or DOS versions do you use?

_________________
MS vNext: Windows 10 ESD Database - Windows 10 Build Labs - Windows 10 Update Archive - Office 2016 Version Tracker - Office Downloader


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Mon Nov 05, 2007 8:40 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Posts
3557
Use older DOS versions (3.x) or newer ones and setver, and set the graphics card to EGA when installing Windows 1.x. That will maybe help.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Wed Nov 07, 2007 6:45 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sun Sep 23, 2007 11:27 am

Posts
342

Favourite OS
6.00.5112
It is possible to use any versions up to 5.0
But, like, VPC incorrectly works with CGA. I saw a correct picture only on my 386.

Use other virtual machine, for example - bochs


Top  Profile  ICQ
 PostPost subject:        Posted: Thu Nov 08, 2007 10:23 am 
Reply with quote
Staff
User avatar
Offline

Joined
Wed Apr 11, 2007 2:11 pm

Posts
2607

Location
Germany, Earth

Favourite OS
Windows 10
I've tried it with bochs and it woks! :D

_________________
MS vNext: Windows 10 ESD Database - Windows 10 Build Labs - Windows 10 Update Archive - Office 2016 Version Tracker - Office Downloader


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Fri Nov 09, 2007 3:35 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
D.Konieczny wrote:
I've tried it with bochs and it woks! :D

:o
Sorry if this is offensive to you but I just couldn't help myself :P

_________________
Image


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS