BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 28d, 1h, 31m | CPU: 40% | MEM: 6202MB of 10807MB used
{The community for beta collectors}

Forum rules


Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it


Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Running Windows NT 3.1 in VirtualBox OSE        Posted: Fri Feb 06, 2009 1:17 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat May 24, 2008 10:05 am

Posts
2045
Basically I need advice on how to get Window NT 3.1 Workstation running in VirtualBox OSE.
I'm guessing I need to get DOS running first, but really I have no idea where to start, the oldest OS I've ever tried in virtualisation software is 98SE and that was in VMware Workstation.

So yeah, sorry for the neediness...


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Running Windows NT 3.1 in VirtualBox OSE        Posted: Fri Feb 06, 2009 1:19 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Oct 07, 2006 12:04 pm

Posts
2797

Favourite OS
Anything checked :P
Download the boot disks from somewhere, boot the first, it'll run setup.

_________________
C H E C K E D . B U I L D S . A R E . A W E S O M E N E S S

Glitch City Laboratories ForumsSoftHistory Forumsirc.rol.im #softhistory,#galaxy

If you like my posts, donate me Dogecoin: DLnZV8DS3CaZmLKAVxL2aMijY2vUZeyjBi


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Running Windows NT 3.1 in VirtualBox OSE        Posted: Fri Feb 06, 2009 2:26 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat May 24, 2008 10:05 am

Posts
2045
Seems part of the problem (well, all of this problem so far given that I can't even VirtualBox working) is that I need to recompile the VirtualBox kernel module.
Trying that now, but I have an almost non existent understanding of terminal commands in Ubuntu.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: Running Windows NT 3.1 in VirtualBox OSE        Posted: Sat Feb 07, 2009 8:31 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sun Dec 30, 2007 8:12 am

Posts
1121

Location
Brisbane, Queensland

Favourite OS
OS/2 Wrp 3.0
There are patches to allow BT 3.1 / 3.50 to run on a pentium. You need to apply these to the setup.


Top  Profile  WWW
 PostPost subject: Re: Running Windows NT 3.1 in VirtualBox OSE        Posted: Tue Feb 10, 2009 8:15 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat May 24, 2008 10:05 am

Posts
2045
Seem's the VirtualBox OSE I got from Add/Remove programs was dodgy, got the most up to date, working fine version off the Virtualbox site and I'm going to try NT4 now.
If all goes well, I'll look into getting a 3.1 boot disk and a setup patch for petium processors, thanks for the help.


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS