BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 4d, 7h, 50m | CPU: 43% | MEM: 2153MB of 4235MB used
{The community for beta collectors}

Forum rules


Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it


Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: New Home Server        Posted: Sun Aug 17, 2008 10:35 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
Hello Everyone i just recently built my self a new home file server, these our the specifications:
512mb Ram
Primary drive C:/ 10gb
Secondary drive D:/ 140gb
DVD Drive E:/ (multi drive)
Third Drive F:/ 250gb
AMD Athlong 64 2.6ghz
ASROCK Live motherboard
400W PSU
Gigabyte case
100mbps network card/ (1gbps soon)

If you want to see a video of my server go on http://empgaming-ts2.ath.cx/media/server.wmv

Server status pages on http://empgaming-ts2.ath.cx

Also if you want to see how messy my server network hub is (only for my servers) go on http://empgaming-ts2.ath.cx/network

Image

Image

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 11:53 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Oct 26, 2007 5:12 pm

Posts
2461
Nice. :)

My servers some AMD Duron :P I'd like to get a couple of HDD's (like 2x500GB) for a RAID and backups, probably with Windows Home Server


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 6:12 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
Cool server mate, im thinking of getting a dual core processor in it and another 80gb HDD but dont need more space that much as i have a second server with 500GB on a Mirrored RAID! :D

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 6:17 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat May 12, 2007 1:05 pm

Posts
5271

Location
The Collection Book

Favourite OS
Windows & Phone
If you use all HD's in the Home Server and Install Windows Home (buy in store)

Then all HD space is combined.

But i agree.
Nice for a Home Server.

_________________
Image
http://www.thecollectionbook.info
Subscribe to our Image for updates and like us on Image.

Reading Mode only, PM's possible.


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 6:35 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Sep 09, 2006 6:43 am

Posts
721

Favourite OS
SVR 2012R2/Win10
You might want to get some plastic zip ties, or twist-ties to hold the PSU's wires up and around, out of the way of the fans. That way, your server will (hopefully) run without any cables falling or getting sucked into the fans.

Otherwise, it looks good. :)


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 6:54 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
Thanks, i was going to do that anyway but i need to go to maplins to get some ties lol :D

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 8:39 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
I just ordered a 50 pack of ties for inside and outside the pc lol :D

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Sun Aug 17, 2008 8:55 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12392

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Zorro wrote:
I just ordered a 50 pack of ties for inside and outside the pc lol :D


You should have gone to the pound shop or something for those, they're dirt cheap and you pay way over the odds in places like Maplins.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Mon Aug 18, 2008 7:59 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
Thanks for the tips andy ;)

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Mon Aug 18, 2008 2:24 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Fri Oct 26, 2007 5:12 pm

Posts
2461
I forgot to post before you should maybe up the memory to 1GB for future proofing (plus if you want to run Server 2008 :P)


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Mon Aug 18, 2008 5:33 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
I am going to fit 1-2gb of ram soon and take out the old 512mb ram :P

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
 PostPost subject:        Posted: Tue Aug 19, 2008 5:24 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri Jun 13, 2008 10:22 am

Posts
2366
Yeah, just for the future, ASRock is dirt cheap, and I don't just mean price wise.

I'd like to get four or five 500 or maybe 750GB drives and set them up in RAID 5 for my storage server. In this house we have upwards of 1.5TB in storage laying around. Everything is spread out all over the place. Heh, I have to go through three PCs just to get all of my music.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Tue Aug 19, 2008 9:38 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Apr 12, 2008 6:26 pm

Posts
104

Location
Bristol

Favourite OS
Windows XP MCE Build 2600 ;)
i have another server that has huge hard disk space and everything 2gb of ram 2TB RAID mainly for big files like .iso files and backup But it works well, thanks for your comments ;)

Thanks

Jordan

_________________
--Signature Coming Soon--
--------------------------


Top  Profile  WWW  YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS