Wanna do something fun and techy

Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it
Forum rules
Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it
Locked
hougtimo
FTP Access
Posts: 632
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:42 pm
Location: c:\tmp\*
Contact:

Wanna do something fun and techy

Post by hougtimo »

Hi,

I was looking at my equipment, and i'm sure I can come up with something really fun for my room.

I want to do something like have a media / backup server, then maybe my laptop then a normal pc.

Stuff I have to play with :
1. Main PC : AMD X2 4200+ (2.6ghz), 1.5gb ram, 280~gb total storage
2. Celeron Laptop (A MONTH OR TWO OLD)
3. 17" LCD monitor (for main pc)
4. 13" CRT monitor
5. Powerbook 100 ... dont think it works though

What cool things can I do with this setup?

Thanks

HougTimo

RentedMule
Donator
Posts: 937
Joined: Tue Oct 17, 2006 8:26 pm

Post by RentedMule »

Unless you have a machine you can use the 13" crt on (keep in mind, even windows 95 couldn't display less that 60 hz refresh, which these things generally can't handle), pitch it.

hougtimo
FTP Access
Posts: 632
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:42 pm
Location: c:\tmp\*
Contact:

Post by hougtimo »

well I'm currently using the 13' crt as a secondary monitor for my laptop @ 1024x768 @ 75hz

saurabh
User avatar
FTP Access
Posts: 43
Joined: Tue Jun 19, 2007 10:06 pm
Location: USA

Post by saurabh »

whats ur graphics card?

hougtimo
FTP Access
Posts: 632
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:42 pm
Location: c:\tmp\*
Contact:

Post by hougtimo »

Desktop : Onboard geforce 6150
Laptop VIA Chrome9

Just found another one of my old pcs works. Its a 750mhz amd, with 256mb ram and a 20gb hard drive. No wifi card tho so cnt connect to the network. - Might look at making this into a media player?

saurabh
User avatar
FTP Access
Posts: 43
Joined: Tue Jun 19, 2007 10:06 pm
Location: USA

Post by saurabh »

maybe you could put a whistler version on the one with 750mhz amd, with 256mb ram and a 20gb hard drive.

hougtimo
FTP Access
Posts: 632
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:42 pm
Location: c:\tmp\*
Contact:

Post by hougtimo »

saurabh wrote:maybe you could put a whistler version on the one with 750mhz amd, with 256mb ram and a 20gb hard drive.
No. I want it to be a useable machine for something. But I don't know what!?

I am gonna put 2k pro on it in the morning. If anyone has any ideas what i can use it for, let me know!

BTW :: it has no networking

pr0gram the pr0grammer
Donator
Posts: 698
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:05 pm
Location: Or-stray-liagh

Post by pr0gram the pr0grammer »

Well, what you could do: set up the main PC as your work rig with the 17" LCD, and perhaps the 13" display as a second monitor (the only real advantage here is if you do video editing. You could use the 13" as a preview monitor which would be pretty nice). You could set the Celeron lappy up as your portable net surfing machine when you want to go somewhere else and browse the net (I'm assuming it has wifi?). Or, for more geek points, set it up with media center software, and mount it in your car, replacing your car stereo. Then you'd be able to do things like get it to synchronise with the music library on your main rig via WiFi, which would be damn cool. But, it might not really be practical.

As for the PowerBook 100 .. well ... I dunno. A machine for playing classic Mac games like Factory and Pizza Rush?
pr0gram the pr0grammer
BetaArchive retiree | OSBA Expat

ppc_digger
Donator
Posts: 590
Joined: Sat Aug 19, 2006 1:25 am
Location: Israel

Post by ppc_digger »

I'd attach some tuner to the laptop and set it up as a MythTV box.

___
User avatar
Donator
Posts: 1914
Joined: Sat Aug 19, 2006 12:19 am
Location: New Zealand

Post by ___ »

i recently got given an old computer and i have turned it into a mediacenter after buying a NZ$25 geforce4 with tvout. i just installed windowsflp and made a custom program in visual studio and some registry tweaks

Locked