BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 5d, 10h, 42m | CPU: 4% | MEM: 2475MB of 6411MB used
{The community for beta collectors}

Forum rules


Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it


Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Longhorn Server 6001 - Problem with nVidia drivers        Posted: Fri Mar 09, 2007 8:00 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Mar 09, 2007 10:44 pm

Posts
90

Location
San Francisco, CA, USA
Hi !

I installed LH Server build 6001 a few days ago... but it crashed just after the install (Vista crashed too). The screen just froze.

I knew that the problem happened because of my graphic card (this is an nVidia FX 5600 [128mb]). I went to nVidia Drivers web site, but it told me that "FX series are not supported".

Drivers for Vista RC2 can support my model, so I installed them, but it crashed...
So I tried to install the XP drivers (with compatibility mode) and... it worked.

But movies are slow... too slow. And when i try to run Day of Defeat, it's... unplayable...

I know it's a beta but I never had such problems with older LH builds...

How can I fix it ?

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Fri Mar 09, 2007 8:28 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Posts
3557
It's a server OS, thus: Did you check if the hardware acceleration is set to Full? It's somewhere in the advanced display properties.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Mar 09, 2007 8:36 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Mar 09, 2007 10:44 pm

Posts
90

Location
San Francisco, CA, USA
Thanks for your answer.

No, I didn't check for it... because I didn't find it.

I'm not at my flat this week end, so I will check it on monday.
One other question : after the XP drivers installed, the second sreen in the Display Settings wasn't there, but it was with the original but buggy drivers.
Is there any way to force it ? because I would like to use a dual screen in a few days.

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 6:40 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Mar 09, 2007 10:44 pm

Posts
90

Location
San Francisco, CA, USA
I tried to find the hardware acceleration... but I didn't find it.

Moreover, my Biod date was set (because of the battery) to 2004... I get "3 days until activation".
So I put my date "back" to 2007 then I had a black screen... I don't know if it's because of the date or because of this helling nVidia...
Note : I installed the XP drivers just after LH installation.

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 6:52 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
remi.serriere wrote:
Moreover, my Biod date was set (because of the battery) to 2004... I get "3 days until activation".
So I put my date "back" to 2007 then I had a black screen... I don't know if it's because of the date or because of this helling nVidia...
Note : I installed the XP drivers just after LH installation.


You've maybe used up the grace period for activation - does the black screen have a dialog asking you to activate? Have you activated it? If not, you can get a Key from MS Connect that you should be able to activate with - just paste TE06-KVM4-3RM9 in the Invitations box and then go to the Product Keys link on the resulting page to request a key for LH Server.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 6:57 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Posts
3557
Hmm... When my activating period for Longhorn Server betas was up, it behaved exactly like Vista (with the RFM mode and stuff like that). I think the black screen (if it's indeed completely black) is probably caused by the drivers.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 7:17 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Mar 09, 2007 10:44 pm

Posts
90

Location
San Francisco, CA, USA
@Vista Ultimate R2 : Thank you for the invitation code ;)
But the black screen didn't have any activation dialog...
I activated LH with the key Connect gave me a few minuts ago.

@empireum : i think your right...


Edit : after a reboot, I have installed K-Lite Mega Codec Pack and set "best performance : programs" instead of "background services", in the Advanced Performance Options (Advanced System Settings).
And movies nox run fine !!

I don't know where is the options to configure the hardware accelaration, anyway...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 7:53 am 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Sat Sep 30, 2006 5:00 pm

Posts
3557
I've just checked the video acceleration on my Feb2007CTP build, it's set to Full by default. And I should have thought about the Performance Optimization bit, it's on background processes by default because it's a server OS. Sorry that I didn't think of that...


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 11, 2007 5:46 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Mar 09, 2007 10:44 pm

Posts
90

Location
San Francisco, CA, USA
I worked all the evening... but it gave me this f*****g BSOD...
Without any error message... just a BSOD.

Well... Longhorn is not how it used to be...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS