BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 28d, 2h, 18m | CPU: 22% | MEM: 2170MB of 3863MB used
{The community for beta collectors}

Forum rules


Any off topic discussions should go in this forum. Post count is not increased by posting here.
FTP Access status is required to post in this forum. Find out how to get it


Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: Run Windows Live Messenger 8.0 Beta        Posted: Sat Feb 03, 2007 5:38 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
I have some beta versions of wlm 8.0 that I used when there was no final version.

Yesterday, I installed one of them but it didn't work.
Image
I know that happens because they don't want people using beta versions for security reasons.
Next I tried the Ashley's MSN server that I use to run older versions of MSN Messenger that now don't work because the same reason, but it didn't work because the protocol used by the server (msnp4, I think) is not compatible with wlm8.

So I edited the version to the last one. It stopped the message, but it always sends the part BETA to the server so it confused msn and didn't allow me te login, stoping without a message.

So, my question is: Do you know how to pass this? :wink:


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Feb 03, 2007 7:37 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Mon Sep 04, 2006 8:38 pm

Posts
95
Yup, very simple. get a Hexeditor and modify the version string number. I used the first Beta version of WLM just the other day doing this.

To make it very easy, get the version number from the one your running, and search for it within the hex editor.

edit: re-read your post, sorry, wrong answer :oops:

_________________
Asus F8Sn-D1, HP DV2-1044CA, Asus EeePC 1005HA, IBM ThinkPad X40


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Feb 03, 2007 8:20 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Aug 19, 2006 12:19 am

Posts
1915

Location
New Zealand
i remember there was a way to do it, try over at the www.mess.be forums. WLM came a long way (remeber the first ones that were orange?)


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Feb 03, 2007 11:22 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Mon Sep 04, 2006 8:38 pm

Posts
95
lol yah, the orange ones didn't really look that bad though.

_________________
Asus F8Sn-D1, HP DV2-1044CA, Asus EeePC 1005HA, IBM ThinkPad X40


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Feb 04, 2007 3:32 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
It's working now.

I tested with 8.0.0290 BETA and with 8.0.0363 BETA and it worked:

It's very simple: Open an Hex Editor, search for MSG80BE and replace with MSNMSGR.

I need to test it with other versions.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Feb 04, 2007 3:36 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Mon Sep 04, 2006 8:38 pm

Posts
95
Can I get a copy of those two beta's? I can't find them anywhere on the net :?

_________________
Asus F8Sn-D1, HP DV2-1044CA, Asus EeePC 1005HA, IBM ThinkPad X40


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Feb 04, 2007 3:50 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
I have this beta versions:
Image

I will upload it to a server, wait...


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Feb 09, 2007 2:34 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
I found 6.1, 7.0 and 7.5 betas... I will upload them to Andy server when I come back to home.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun Feb 11, 2007 9:26 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Sun Feb 11, 2007 7:25 pm

Posts
62

Location
USA
Above method now works w/ 8.1 beta


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Feb 17, 2007 8:46 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
only a curiosity: I just found now that the beta 8.0.0562 allow you to edit the conversation :wink:


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Mar 02, 2007 4:56 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
Today I tested it and it isn't working. I will try to find another way to use the betas...

Edit: Sorry It is a problem in my pc because I cannot sign in the last version.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Mar 02, 2007 12:29 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Aug 19, 2006 8:09 am

Posts
361

Location
China

Favourite OS
Win2000
dionet wrote:
only a curiosity: I just found now that the beta 8.0.0562 allow you to edit the conversation :wink:


huh?
You mean while chatting? Or just to edit the chatting record? :?

btw the chatting record can be easily ruined by Notepad...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sat Mar 03, 2007 3:49 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
tpemail wrote:
dionet wrote:
only a curiosity: I just found now that the beta 8.0.0562 allow you to edit the conversation :wink:


huh?
You mean while chatting? Or just to edit the chatting record? :?

btw the chatting record can be easily ruined by Notepad...


While chatting! But I think that the conversation is only edited to you...


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sat Mar 03, 2007 4:58 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Sat Aug 19, 2006 8:09 am

Posts
361

Location
China

Favourite OS
Win2000
dionet wrote:
While chatting! But I think that the conversation is only edited to you...


Sounds interesting!
This function got cancelled in later version?
Could you post some screenshot of it? I was really interested in this function...

_________________
Image


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sat Mar 03, 2007 9:27 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12410

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
I think what he means is the box that shows the chat isnt read only in that version and allows you to remove and add text that was in it. It wont do anything to the chat at the other end.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Sun Mar 04, 2007 1:59 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
Andy wrote:
I think what he means is the box that shows the chat isnt read only in that version and allows you to remove and add text that was in it. It wont do anything to the chat at the other end.

yes, exactly!

It's funny because you can edit the messages that appear when you send a file or use the webcam...


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Apr 12, 2007 9:55 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Thu Apr 12, 2007 2:44 am

Posts
98

Location
Port Orchard, WA
Quote:
While chatting! But I think that the conversation is only edited to you...


Reminds me of back when *ICQ* came out, you could see what the other peron was typing before they sent it....all those mistakes they type...

EDIT: I mean't *ICQ* not IRC :oops:


Top  Profile  ICQ  YIM
 PostPost subject:        Posted: Fri Apr 13, 2007 5:28 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
ToastyCheesy wrote:
Quote:
While chatting! But I think that the conversation is only edited to you...


Reminds me of back when *ICQ* came out, you could see what the other peron was typing before they sent it....all those mistakes they type...

EDIT: I mean't *ICQ* not IRC :oops:


I still remember that, that was why I changed to another instant messenger.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Wed Apr 25, 2007 8:54 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Thu Apr 26, 2007 11:40 am

Posts
345

Location
The Netherlands
if anyone is interested, here are all beta's that were leaked (EXCEPT for 8.0.0324, did leak but now it's not on the net anymore)

Image removed

and btw here is a guide to use any old beta build:
if anyone wants a beta build, just pm me or something

to run any old wlm (from 290) it is verry easy

download reshack.
http://delphi.icm.edu.pl/ftp/tools/ResHack.zip
open msnmsgr.exe, in your wlm folder.
version info -> 1 -> 1033 -> at this line:
VALUE "ProductVersion", "8.x.xxxx"

change the old build number to the newest, like this:
VALUE "ProductVersion", "8.1.0178"

press on compile script and than, file -> save.

like this:
Image removed

Admin Edit: Read the rules. Images from the BA image uploader only.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Fri Apr 27, 2007 5:18 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jan 29, 2007 8:06 pm

Posts
98
Yes, that works! And maybe that way you can put Messenger Plus! Live working with some beta builds using that method.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Sun May 06, 2007 8:31 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Thu Apr 26, 2007 11:40 am

Posts
345

Location
The Netherlands
well, as you can see at ''version info -> 1 -> 1033''
you can see the build number a few times, you have to change them all to the newest build (8.1.0178) and then install the newest msgplus live
BUT the newest MGPLUS Live, doesn't work proparly with older builds.

fix for that:
you have to change the build number from my previous build to the newest but you have to use an older msgpluslive to let it work proparly, here are the build numbers for specific msgpluslive builds:
Build 214: you have to change the rest to 8.0.0566
Build 226 (recommeded with 8.0 beta builds especially for build 666): change the rest to 8.0.0689
build 234 + 235: change the rest to to 8.0.0787
don't use futher builds of msgpluslive on older wlm builds.

you can use msgpluslive from build 562, before that it's impossible (i've alerady contacted patchou (maker of msgplus) but he doesn't have the alpha build of msgpluslive anymore that works on these builds.

i hope i've bean clear enough, if anyone still has questions, ask them! ;)

btw, i have all builds of everything :) (except build 324 offcourse)
proof:
Image


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS