BetaArchive Logo
Navigation Home Screenshots Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 28d, 18h, 38m | CPU: 43% | MEM: 5780MB of 10780MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 PostPost subject: [TUT] Make Firefox 3 faster than it already is!        Posted: Wed Jun 18, 2008 8:47 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Make Firefox 3 faster than it already is!

I made this tutorial because a friend showed me it. I tried it myself and it works amazingly well. Instead of a page taking a few seconds to load, BA for example, it takes less than a second. The reason? All (most) the images get downloaded in one go instead of 2 at a time. Here is how to make it do this.

Quote:
First, type "about:config" into your address bar and press enter. You will see the following window.

Image

Click the button and you will now be faced with another window. At the top, there is a "filter" box. Type in "network.http".

Image

Now you will have filtered results, as shown below. Change the values in bold to the values seen in the image.

Image

When you're done, restart Firefox and enjoy a faster browsing experience!


Notes: You can experiment with the values on that page but they are optimum values for best speed that I have found. Your system might like other values, who knows. Give it a go!

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Wed Jun 18, 2008 9:13 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Wed Aug 22, 2007 9:21 pm

Posts
458
Great Andy! 8)

Its faster now again lol, love Firefox (L) (L) (L)


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Wed Jun 18, 2008 9:33 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
Aren't these the tweaks that hammer servers and get you banned from websites though? :S Your warning page is different to mine too, mine said something like "here be dragons"!

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Wed Jun 18, 2008 9:39 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Vista Ultimate R2 wrote:
Aren't these the tweaks that hammer servers and get you banned from websites though? :S Your warning page is different to mine too, mine said something like "here be dragons"!


HTTP shouldn't ban you if you "hammer" it in such a way. Most will just ignore your extra requests if you go past their set limit.

"Here be dragons" is displayed on the Mac version :)

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Wed Jun 18, 2008 9:52 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Aug 30, 2006 10:06 pm

Posts
2393
Ah ok, it's just I remember there was an extension a while back that set these settings to the max and people said you shouldn't use it. Cool, yep, I'm using the Mac version at the moment, thought I'd give that a try too - it's really fast compared to the old one which was always a little slow compared with Safari, there's not really any reason to use Safari any more.

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 12:52 am 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Quick update to this...

Someone, a while back, got all the classic beta images and I put them all into a folder at http://www.betaarchive.co.uk/screenshot ... %20Images/

That folder used to take 60 seconds to load, at least.
With the Firefox modifications it now takes 20 seconds.

That is one HELL of a difference!!!

Image

The last two spikes. Look at them. The first is Internet Explorer, the second is Firefox 3 with the modifications, both loading the classic beta images. Huge difference in speed!

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 1:22 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Aug 19, 2006 12:19 am

Posts
1915

Location
New Zealand
Andy wrote:
Vista Ultimate R2 wrote:
Aren't these the tweaks that hammer servers and get you banned from websites though? :S Your warning page is different to mine too, mine said something like "here be dragons"!


HTTP shouldn't ban you if you "hammer" it in such a way. Most will just ignore your extra requests if you go past their set limit.

"Here be dragons" is displayed on the Mac version :)

i got here be dragons on vista ;)


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 2:33 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Thu Jun 19, 2008 1:02 am

Posts
66

Location
Dundee, UK

Favourite OS
Mac OS X Leopard 10.5.7
Hey andy and everyone else!
I'm the friend that passed that on and it may be worth noting that it was optimized for a 10-20mbit Virgin Media connection.
If you are using a connection lower than 4mbit I would recommend using a max setting of 8 if you use VOIP or any other important real time Internet applications.

Also if you wish to have firefox render the entire page before images have loaded meaning you can start to browse as images complete with the layout looking correct it's really simple.
Go back to the about:config page and right click anywhere selecting New and Integer.
Name the integer "nglayout.initialpaint.delay" and give it a value of 0.

And Andy, nice tutorial ;¬p


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 4:36 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Jun 11, 2008 11:19 am

Posts
276

Location
Denmark
I have also read something to the effect that there are sites, or even ISP's, that disapprove of this mod but, fwiw, I did not find any "bold" items. I am already using Firefox 3 - that could be the reason?


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 6:25 am 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Wed Sep 13, 2006 11:55 pm

Posts
69
I believe Fasterfox is an extension that simplifies the aforementioned process.

However, some hosts (namely NearlyFreeSpeech) will refuse you access to their pages if you've applied this mod.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 12:00 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
That's the only site I've ever heard of blocking you because of too many requests... Every other site I visit opens just fine.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 1:53 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Jun 11, 2008 11:19 am

Posts
276

Location
Denmark
As I stated in my previous post, I could not see any "bold" items. Fwiw. I loaded the "ClassicBetaimages" page, without any mods. It loaded in 18 seconds!


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 2:02 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
davehc wrote:
As I stated in my previous post, I could not see any "bold" items. Fwiw. I loaded the "ClassicBetaimages" page, without any mods. It loaded in 18 seconds!


The bold items are in the image... These are the ones you need to change on your config...

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 2:51 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Jun 11, 2008 11:19 am

Posts
276

Location
Denmark
OK.gotcha. I made the alterations and unfortunately it slowed down Firefox. I had to give up loading the page at 1 min 20 secs.
I am out of time now. I must have got something wrong. I,ll check it all through again. I have quite a lot of customistation in the Admin tools. I may have already changed enough to handle it.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 5:47 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Jun 11, 2008 11:19 am

Posts
276

Location
Denmark
No M8, it didn't work for me. I had to put back the defaults. As said, I probably have the best available through my own global tweaking.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 6:22 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
davehc wrote:
No M8, it didn't work for me. I had to put back the defaults. As said, I probably have the best available through my own global tweaking.


It probably didn't work as it would have interfered with your own tweaks.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 6:31 pm 
Reply with quote
Donator
Offline

Joined
Tue Feb 19, 2008 1:52 am

Posts
539

Favourite OS
xboxkrnld.15574
___ wrote:
Andy wrote:
Vista Ultimate R2 wrote:
Aren't these the tweaks that hammer servers and get you banned from websites though? :S Your warning page is different to mine too, mine said something like "here be dragons"!


HTTP shouldn't ban you if you "hammer" it in such a way. Most will just ignore your extra requests if you go past their set limit.

"Here be dragons" is displayed on the Mac version :)

i got here be dragons on vista ;)


Same :P Ultimate x64 :P


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 6:36 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat May 12, 2007 1:05 pm

Posts
5271

Location
The Collection Book

Favourite OS
Windows & Phone
Andy wrote:
Someone, a while back, got all the classic beta images and I put them all into a folder at www.betaarchive.co.uk/classicbetaimages



Its takes me with just a normal Firefox about 15~20 seconds (not modified) and with IE it takes only 30 secs.

I wonder how fast it will be if i am at work.

_________________
Image
http://www.thecollectionbook.info
Subscribe to our Image for updates and like us on Image.

Reading Mode only, PM's possible.


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 6:57 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed Jun 11, 2008 11:19 am

Posts
276

Location
Denmark
I've got about the same speeds on either. It changes a little according to load etc.


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 9:07 pm 
Reply with quote
The beta images just loaded in 10-15 seconds for me woo!! :D


Top
 PostPost subject:        Posted: Thu Jun 19, 2008 10:28 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Jan 27, 2007 10:56 pm

Posts
600

Location
Vienna, Austria
Wow. it is now WAY faster but the Server CPU load is @ 100% now :/


Top  Profile  WWW
 PostPost subject:        Posted: Thu Jul 03, 2008 11:09 pm 
Reply with quote
Thanks for that Andy!
Surfing with Firefox is now much faster than what I thought was impressive speeds. lol :)


Top
 PostPost subject: That´s awesome O.o        Posted: Wed Jul 23, 2008 1:16 pm 
Reply with quote
Hey People ,

I just signed in for your Forum and thought i give this guide a try. Im at work, and FF here is really slow lol, but now it works like a charm wow.

I havent thought thats possible

Thank you for this :)


Top
 PostPost subject:        Posted: Wed Jul 23, 2008 1:29 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Fri May 18, 2007 9:39 am

Posts
953

Location
My house
Andy wrote:
"Here be dragons" is displayed on the Mac version :)

Not on mine it's not:
Image

_________________
Image


Top  Profile
 PostPost subject:        Posted: Wed Jul 23, 2008 1:30 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12473

Location
Merseyside, United Kingdom

Favourite OS
Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Maybe it only does that on Leopard then.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2018

 

Sitemap | XML | RSS