BetaArchive Logo
Navigation Home Database Screenshots Gallery Image Uploader Server Info FTP Servers Wiki Forum RSS Feed Rules Please Donate
UP: 11d, 8h, 1m | CPU: 14% | MEM: 5102MB of 11461MB used
{The community for beta collectors}

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 PostPost subject: The site is going so slow it doesn't load at all sometimes        Posted: Wed Feb 12, 2020 2:13 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Jan 12, 2013 9:08 am

Posts
744

Location
Washington State

Favourite OS
OS X 10.5.8
Hello, it's been a long time since I've posted here. Anyways, I'm having a major issue browsing this forum. Most of the time, it loads really slowly, and sometime it flat out refuses to load (my browser doesn't show any errors, it just stops loading after a minute or so of saying "Waiting for www.betaarchive.com..." on the bottom left corner). Why is this happening? Other sites load fine, so it's not my internet connection.

I'm using Firefox 72.0.2. Is anybody else having this issue or is it just me?


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 3:16 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jul 23, 2012 9:40 pm

Posts
1184

Location
Flying high in a DC10

Favourite OS
NT3.X Family
Probably BA's host relative to our location. When I was still in Germany, I remember it being faster.

On a ping I average about 176ms from three pings, 12% loss.

_________________
Quote:
"C makes it easy to shoot yourself in the foot; C++ makes it harder, but when you do it blows your whole leg off"


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 7:49 am 
Reply with quote
Offline

Joined
Mon Nov 26, 2018 2:40 am

Posts
62

Location
Northern Territories

Favourite OS
950B, 2195SP4, 3790, 6002
I average 159ms with 0% loss. It takes no more than three seconds to load here in eastern Canada on what is effectively a 18mbps connection.

_________________
What is the name of the application software guaranteed to make your computer faster?

Quicken.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 11:28 am 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Fri Jan 31, 2014 12:07 am

Posts
421

Location
Winnipeg, Manitoba, Canada, North America, Earth, Solar System, Milky Way, Universe, Existence

Favourite OS
Windows XP SP3, Windows 1.0 DR5
I have no problem here in Winnipeg. Can't help but notice you're using Firefox instead of Chrome.

_________________
Instagram


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 1:06 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12572

Location
United Kingdom

Favourite OS
Windows 10
Try running our speedtest to see if there are any connection issues: https://www.betaarchive.com/speedtest/

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 5:32 pm 
Reply with quote
FTP Access
Offline

Joined
Fri Feb 07, 2020 3:10 pm

Posts
8

Favourite OS
W10
20 ms here with 400 Down and 200 up as usual.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 6:12 pm 
Reply with quote
FTP Access
User avatar
Offline

Joined
Wed May 29, 2019 5:36 pm

Posts
109

Location
Somewhere near you, UTC+3

Favourite OS
Windows 3.2
Average 79ms, 0% loss.
Offtopic Comment
This can be a good social topic to post ping.

_________________
Quote:
You have never seen Windows like this!
Free Windows 3.2!
Shareware featuring an upgrade for pre-existing Windows 3.1 users and BONUS PACK
Distributed freely by PC World. March 1996


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 6:13 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12572

Location
United Kingdom

Favourite OS
Windows 10
Winins wrote:
Offtopic Comment
This can be a good social topic to post ping.


I don't see how this is relevant at all. I asked OP to post their details so I could see if there was any issue for them. It means nothing otherwise - it's not a competition to see who has the lowest ping.

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 12, 2020 7:10 pm 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Mon Jul 23, 2012 9:40 pm

Posts
1184

Location
Flying high in a DC10

Favourite OS
NT3.X Family
JimOlive wrote:
I have no problem here in Winnipeg. Can't help but notice you're using Firefox instead of Chrome.

And how would using Chrome help improve connectivity? It doesn't.

Used the Ping test recommended by Andy. Tested on a -54dbm 4G connection from my phone, very close results.
Image

I'm thinking the routing and routing and underwater cables may be introducing some latency to users living outside Europe.

_________________
Quote:
"C makes it easy to shoot yourself in the foot; C++ makes it harder, but when you do it blows your whole leg off"


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Thu Feb 13, 2020 1:23 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Jan 12, 2013 9:08 am

Posts
744

Location
Washington State

Favourite OS
OS X 10.5.8
Andy wrote:
Try running our speedtest to see if there are any connection issues: https://www.betaarchive.com/speedtest/

Okay, here are my results:
Image


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Thu Feb 13, 2020 3:12 am 
Reply with quote
Offline

Joined
Sat Feb 03, 2018 8:08 pm

Posts
175
Here are a few quick things you can try:
- Opening a "private" window to rule out any browser extensions or data
- Clearing your dns cache, both in Windows and in Firefox.
- Changing your dns provider from your ISP to Cloudfare (1.1.1.1) or Google (8.8.8.8)
- Making sure malicious or unwanted software is not installed on your machine.
- Rebooting your computer
- Rebooting your router / modem / gateway
- Resetting or creating a fresh new Firefox profile

If that doesn't help, then we can try this to narrow down where the issue is by:
- Visiting BA from a different web browser
- Visiting BA from a different device
- Visiting BA from a different internet connection
MSUser2013 wrote:
Other sites load fine, so it's not my internet connection.

Not necessarily. It's possible that your ISP throttles traffic to BA, since it is classified as a file sharing site. We can try to work around this by changing your dns as mentioned above.
yourepicfailure wrote:
And how would using Chrome help improve connectivity? It doesn't.

In my experience, old Firefox could sometimes have weird caching issues that cause it to lock up in the way op described. Since we're troubleshooting, we might as well rule out everything.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Sun Feb 16, 2020 6:25 pm 
Reply with quote
User avatar
Offline

Joined
Sun Apr 16, 2017 12:39 am

Posts
321

Location
Wisconsin

Favourite OS
Favorite*
I’m using Safari with 2G speed data (I ran out of high speed for this month) and it loads in about 5-10 seconds here in Wisconsin.

_________________
DV
Go check me out on YouTube!
DVINTHEHOUSEMAN- BigBowb1e Productions

mrpijey wrote:
Or someone slipped on a banana peel, fell backwards and accidently hit both the betaarchive.com and "DDoS Express" buttons at the same time.


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Sun Feb 16, 2020 6:27 pm 
Reply with quote
Administrator
User avatar
Offline

Joined
Fri Aug 18, 2006 11:47 am

Posts
12572

Location
United Kingdom

Favourite OS
Windows 10
DVINTHEHOUSEMAN wrote:
I’m using Safari with 2G speed data (I ran out of high speed for this month) and it loads in about 5-10 seconds here in Wisconsin.


I'm glad to hear that. The site was specifically optimised a long time ago so that it works on 2G, even if it is a bit slow still!

_________________
Image

BetaArchive Discord: https://discord.gg/epK3r6A


Top  Profile  WWW
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 19, 2020 2:58 am 
Reply with quote
Donator
User avatar
Offline

Joined
Sat Jan 12, 2013 9:08 am

Posts
744

Location
Washington State

Favourite OS
OS X 10.5.8
I've had this problem again earlier today. Here's what I've tried so far from the advise given by MrBurgerKing's post:
MrBurgerKing wrote:
Here are a few quick things you can try:
- Opening a "private" window to rule out any browser extensions or data
- Changing your dns provider from your ISP to Cloudfare (1.1.1.1) or Google (8.8.8.8)
- Making sure malicious or unwanted software is not installed on your machine.
- Rebooting your computer

If that doesn't help, then we can try this to narrow down where the issue is by:
- Visiting BA from a different web browser
- Visiting BA from a different device

Firefox would in most cases just give up loading the page after a minute or so. Internet Explorer 11 did the same, except it would give up after about 10 seconds. Microsoft Edge displayed a "Can't Reach this page" error, and Google Chrome displayed an error page with the "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" error code. Whenever I tried to access betaarchive.co.uk on Firefox when this happened, I got the "Hmm. We're having trouble finding this site" error after three minutes of attempting to load. After restarting my computer, I got the site to load finally. Oddly enough, I used a different computer to test the site using all of the browsers mentioned and it still didn't work obviously, yet when I restarted the computer that I'm typing this on, the site worked again.

I ran the speedtest again, the results were 1.84Mbps download (lower), 2.85Mbps upload (higher), 200.63 ms ping (slower), and 11.54 ms jitter.

Has anyone else been noticing downtimes with accessing this site recently or is it just me?


Top  Profile
 PostPost subject: Re: The site is going so slow it doesn't load at all sometim        Posted: Wed Feb 19, 2020 3:42 am 
Reply with quote
User avatar
Offline

Joined
Sun Apr 16, 2017 12:39 am

Posts
321

Location
Wisconsin

Favourite OS
Favorite*
BA still works just fine for me.

_________________
DV
Go check me out on YouTube!
DVINTHEHOUSEMAN- BigBowb1e Productions

mrpijey wrote:
Or someone slipped on a banana peel, fell backwards and accidently hit both the betaarchive.com and "DDoS Express" buttons at the same time.


Top  Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All views expressed in these forums are those of the author and do not necessarily represent the views of the BetaArchive site owner.

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Copyright © 2006-2020

 

Sitemap | XML | RSS